Home

Achtergrond 13 reacties

Vijf grote melkveebedrijven verkocht in februari

Vijf grote melkveehouders hebben besloten om hun bedrijf te beëindigen in februari van dit jaar. Zij verkochten bijna 3,3 miljoen kilo melk.

De gemiddelde hoeveelheid melkquotum komt daarmee uit op 654.000 kilo. Deze hoeveelheid ligt veel hoger dan de gemiddelde quotumverkoop bij bedrijfsoverdrachten vorig jaar. Die varieerde toen jaar van 20.000 tot 383.000 kilo. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel.

Relatief veel kleine melkveehouders stopten vorig jaar met hun bedrijf. Dit jaar geven voor het eerst enkele grotere melkveehouders er de brui aan. Mogelijk is dat een gevolg van de hoge voorschotmelkprijzen, waardoor melkveebedrijven gemakkelijker te verkopen zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de denker

  Wel mensen we kunnen ook lezen dat er 5 boeren een bedrijf gekocht hebben.
  wie zijn dat dan ! volgens de gemiddelde mening niet de slimste ondernemers ??
  Ik heb zelf nog niet een boerderij gezien zonder grond en gebouwen en alleen maar quotum. Of het geschrevene stuk klopt niet of iedereen denkt teveel in het productiemiddel quotum!! en dat is niet het slimste. Als je wilt speculeren met je geld kun je beter gaan beleggen.

 • no-profile-image

  harm

  6,5 ton is toch niet heel apart groot als het gemiddelde 6 ton is?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Verstandige zet, nu levert het quotum nog wat op, de grond blijft toch wel waardevast

 • no-profile-image

  lei van de borman

  Soms willen banken ook wel eens geld zien !

 • no-profile-image

  Onbekend

  Mischien stoppen de boeren wel omdat ze bang zijn dat de melkprijs daalt bij een qoutumverruiming van 2%. En nu dus nog ff snel geld beuren... Erg slim

 • no-profile-image

  Robert

  Wat is hier zo bijzonder aan dat het vermeld wordt op een nieuwssite. Er worden toch wel vaker bedrijven verkocht.

 • no-profile-image

  gli

  We moeten allemaal ons quotum verkopen! O, zijn er dan geen kopers meer? Jammer dan! Laten de supers maar producten invoeren uit verre landen. En als die niet helemaal voldoen aan eisen van voedselveiligheid? Niks aan te doen. Gewoon honger lijden! Er is toch (bijna) geen consument die een stuiver over heeft voor extra veiligheid? En nog veel, veel minder voor een kostendekkend voedselpakket?
  Nou dan: ze zien maar hoe hun maag gevuld wordt!
  Misschien dat op de lange duur de boer die werkt in het zweet van zijn aanschijn iets positiever wordt beoordeeld. En zo niet? Laat ze zelf een varkentje vetmesten in hun appartement. Laat ze zelf de bio-groente verbouwen op hun balkon! Prachtig toch!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je geld wil maken van je melkquotum moet je nu je kans grijpen. Nu brengt het nog goed geld op. Straks niet meer.
  Ik denk dat ik het ook ga verkopen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat mij betreft is het goed om hierover te schrijven, Dit bericht geeft een bepaalde trend aan. Ik maak eruit op dat er verstandige boeren zijn met levensvatbare bedrijven die op dit moment stoppen omdat het melkquotum nu nog geld waard is.

 • no-profile-image

  fret

  is hier nu alleen het quotum verkocht of het gehele bedrijf?

  quotum is goeie zet, maar de grondprijs zal alleen maar oplopen met die gekte momenteel

 • no-profile-image

  Doordenker

  Projectontwikkelaars?? Mensen met geld die buitenaf willen wonen?? Er zijn tal van mensen die een boerderij willen kopen...

 • no-profile-image

  janssen

  Ja hier valt van alle kanten wat over te zeggen maar ik denk dat het per bedrijf verschillend is en van veel factoren afhangt of je nu verkoopt of over een paar jaar en de grote maakt geen verschil. Zorg gewoon dat je bedrijf gezond blijft en laat je niet voor de gek houden omdat er een paar stoppen of in een keer veel quotum bij kopen/verkopen. En tot slot wat is groot??? Dat is voor iedereen verschillend.

 • no-profile-image

  Clemmy

  @Robert,
  volgens mij staat er dat het om grotere bedrijven gaat. Kleinere bedrijven waren al langer de bedrijven die stopten. Ik denk dat het opvallend is ...en dat men dit toch onder de aandacht wil brengen.
  Denk je ook niet Robert?
  Er word geen reden genoemd, dus kan het allerlei oorzaken hebben. Geen opvolgers? Papierwerk komt je strot uit want dat gaat de meeste boeren behoorlijk tegenstaan. Ziekte? Of gewoon geld verdienen en vervroegd pensioen?
  Wie zal het zeggen?

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.