Home

Achtergrond 235 x bekeken 4 reacties

Verzilveren moeilijk

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) krijgt het nog moeilijk genoeg om de winst te verzilveren die het College van beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) haar heeft toebedacht.

Het is leuk van het CBB om de NVV achteraf gelijk te geven; dat zij en collega-bond de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders meer zetels hadden moeten hebben in de Productschappen Vee en Vlees en Pluimvee en Eieren.
Maar veel kopen de bonden daar niet voor. Het gaat er nu om dat de rechterlijke uitspraak wordt omgezet in een betere zetelverdeling. De vraag is echter of het zo ver komt, of dat de NVV lang plezier zal hebben van haar juridische winst. Het PVV is een aangeslagen organisatie, verzwakt door slepende ruzies en door het aangekondigde vertrek van voorzitter Ramekers. De vraag is bovendien of LTO en Vion de gelegenheid niet te baat zullen nemen om alle dierlijke productschappen ingrijpend te reorganiseren. Het zou goed passen bij hun aangekondigde strategie. Niet dat op staande voet actie volgt. want dat kan niet.
Mogelijk wordt de opvolger van Ramekers daarom een soort ‘veranderingsvoorzitter’, die als opdracht krijgt een dierlijke schappenfusie moet voorbereiden. In zo’n groter, ‘efficiënter’ en daadkrachtiger schap is waarschijnlijk geen of slechts een heel bescheiden plekje over voor een vakbond als de NVV. Zo’n situatie zal eerder het totale einde van de schappen bespoedigen dan dat het hun positie versterkt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Erger Nis

  Als die lullo's van boeren eindelijk eens over hun eigen geld zouden beslissen snap ik niet dat ze zich in de luren laten leggen door een stel dombo's van directeuren van die regionale boerenbondjes van ze! Als die eens ingrijpend gereorganiseerd zouden worden, scheelt dit ook weer een groot aantal ambtenaren...

 • no-profile-image

  wie betaalt

  Ben het met je eens Erger nis. Daarom is ook oa de NVV onstaan omdat lto een grote loge bestuursclub werd. Boeren die nog lid zijn van lto snappen absoluut niet hoe lto hun geld verkwatseld anders waren ze allang geen lid meer geweest. lto is hun macht aan het verliezen, sterker nog in de varkenshouderij hebben ze geen macht meer, vandaar zulke idiote acties van een kat in het nauw. Ze geven het zelfs ronduit toe ! Boeren, stop deze soap door lid te worden van een van de vakbonden, die wel opkomen voor boerenbelang (en niet voor de slachtwereld) en zeg lto op. Voor diegenen die dat al gedaan hebben, welkom bij de toekomstgerichte en ondernemende boeren die wel voor een toekomst gaan. (kijk op www.nvv.nl de klik op formulieren)

 • no-profile-image

  wie betaalt

  Het is de NVV maar om 1 ding te doen en dat is zeggenschap krijgen over boerengeld. lto en vion vinden het pvv vooral erg makkelijk als heffingsinstumenten en dan om boerengeld zomaar uit te geven aan onzinnige dingen. Zoals een ruime afvloeingsregeleling voor Rademaker. Als boeren niet mee over hun eigen geld kunnen beslissen dan moet het pvv maar verdwijnen.

 • no-profile-image

  Frank

  Verantwoordelijk besturen is ver te zoeken. Graaien is het motto!! Als dit zo moet weg met het PVV en weg met LTO. Dan kan er weer goed bestuurd worden. Wat een schandaal!!

Of registreer je om te kunnen reageren.