Home

Achtergrond

Verminkte Française mag geen euthanasie plegen

De 52-jarige Chantal Sébire, wiens gezicht door tumoren is verminkt, mag niet zelf over haar dood beslissen.

Dat bepaalde het Hoge Gerechtshof in Dijon vandaag. Het hof stelde dat de huidige Franse wetgeving artsen niet toestaat dodelijke medicatie toe te dienen.

Sébire zei in de rechtszaal dat zij niet langer pijn wil lijden en haar lichaam niet verder wil laten aftakelen. Sébire kwam er in 2002 achter dat ze een zeldzame tumor in haar neusholte heeft die naar eigen zeggen een vreselijke pijn veroorzaakt. Ook heeft het gezwel haar gezicht hevig verminkt.

De Franse bevolking leeft mee met het lot van de voormalige lerares. Vorige maand was Sébire te gast in een Franse televisieshow waar zij pleitte voor het recht vredig te mogen sterven. Sébire gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van vandaag. Ze zegt dat ze via andere wegen aan de fatale middelen zal komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.