Home

Achtergrond

Verkoop bestaande woningen in VS gestegen

De verkoop van bestaande woningen is in de Verenigde Staten onverwacht gestegen. Op jaarbasis werden in februari 5,03 miljoen woningen verkocht. Dat is 2,9 procent meer dan in januari.

De Amerikaanse vereniging van makelaars heeft de nieuwe cijfers maandag bekendgemaakt. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde de gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning echter 8,2 procent naar 195.900 dollar. Dat is de sterkste daling sinds de vereniging van makelaars in 1968 de verkopen van bestaande woningen in de VS is gaan bijhouden.

In de VS wordt de situatie waarin de huizenmarkt verkeert scherp in de gaten gehouden. De afkoeling van de Amerikaanse economie wordt voor een belangrijk deel in verband gebracht met de verslechterde huizenmarkt. Een daadwerkelijk herstel van de huizenmarkt is volgens economen lastig als de huizenprijzen zich niet stabiliseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.