Home

Achtergrond 1 reactie

Verhalen van vroeger

Tirion Uitgevers heeft enkele jaren geleden in samenwerking met Boerderij een boek uitgegeven: Boeren van toen. Deze uitgave, vol oude foto’s en informatie over het boerenleven van vroeger, was en is nog steeds een groot succes. In navolging hierop zal in het najaar een nieuw boek verschijnen met de titel: Boeren van toen - Verhalen van vroeger. De nadruk daarbij ligt op de landbouwperiode vóór de oprichting van de EEG (1958) en de nieuwe politiek van Mansholt.

Ook U kunt meewerken aan dit boek!

Duik eens in oude fotoalbums, schoenendozen en sigarenkistjes, overal waarin foto’s bewaard worden en kies er een of meerdere goede foto’s uit. Het moeten originele foto’s zijn, scans of kopietjes kunnen niet gebruikt worden. Let er ook op dat de foto’s scherp zijn, want ze zullen veelal vergroot moeten worden. Schrijf er uw verhaal bij. Dat kan een leuk, gek, interessant of ontroerend verhaal zijn. De tekst mag niet langer zijn dan één A4-tje, ongeveer 350-400 woorden.
Stuur uw foto’s en verhaal vervolgens op naar:

Verhalen van vroeger
Antwoordnummer 350
3740 VB Baarn

Vermeld ook uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres.
De redactie maakt voor 1 april een selectie. Als uw verhaal en foto geplaatst worden, neemt de redactie contact met u op. Onder alle inzenders worden 20 boeken verloot en degenen van wie verhaal en foto worden geplaatst krijgen uiteraard te zijner tijd een exemplaar van het boek toegestuurd.

Rochus Kingmans

Eén reactie

 • no-profile-image

  a.p. van den hoek

  mogelijk heb ik wel wat voor het nieuwe boek verhalen van vroeger, want ik schrijf ook boerderijenboeken, zie ook www.boerderijeninbeeld.nl
  over de hoeksche waard en het eiland van dordrecht.
  via mevrouw conny biesheuvel te heinenoord kreeg ik de tip, omdat er tot op heden nog niet veel aanmelders zijn.
  uiteraard moet ik nog zoeken welke foto of foto's en verhalen interessant zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.