Home

Achtergrond 174 x bekeken

Verdubbeling bezwaarschriften tegen heffing PT

In 2007 zijn 545 bezwaarschriften ingediend bij het Productschap Tuinbouw (PT), meer dan een verdubbeling ten opzicht van het jaar ervoor.

Dat staat in het jaarverslag 2007 van het PT dat op 25 maart is vastgesteld door het bestuur.

De toename van het aantal bezwaarschriften is een gevolg van de acties tegen de heffingen van het PT door juridisch bureau Bakkerberaad uit Utrecht en advocatenkantoor De Ruijter De Wildt & De Vroom (RWV) uit Leiden.

Volgens het PT kregen de acties van beide bureaus wind in de zeilen nadat het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) zes heffingsverordeningen van het PT ongeldig verklaarde vanwege het ontbreken van handtekeningen van een of meer ministers.
Opvallend is dat het grootste aantal bezwaarschriften afkomstig is uit de boomkwekerijsector (189), meer dan uit de bloemkwekerij (126) en Groenten en Fruit (124). De bloembollensector en de hoveniers waren respectievelijk goed voor 61 en 45 bezwaarschriften tegen de verplichte vakheffing van het PT.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.