Home

Achtergrond 183 x bekeken

'Verbetering VWA zal nodige tijd en geld vergen'

De misstanden die in een intern rapport van de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) werden gesignaleerd, zijn herkenbaar.

Dat stelt Rein Jan Hoekstra vandaag in zijn rapportage over de nota die een jaar geleden uitkwam, maar pas eind januari bekend werd.
En hoewel in de tusentijd het toezicht van de VWA op dierenwelzijn bij onder meer diertransporten is aangepast, zal de "gewenste en noodzakelijke kwaliteitsverbetering nog de nodige tijd en middelen vergen'', oordeelt Hoekstra.
Hoe groot de problemen bij de VWA-controles op veetransporten werkelijk zijn, kan hij moeilijk vaststellen. Wel zegt hij dat organisaties die betrokken zijn bij de transporten de gesignaleerde knelpunten herkennen. Zo zouden dierenartsen die de veetransporten controleren onder druk worden gezet om een oogje toe te knijpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.