Home

Achtergrond

Veel verzadigd vet en zout in stamppot

Voorverpakte zuurkool- en andijviestamppotten bevatten erg veel zout en cholesterolverhogend verzadigd vet.

Dat blijkt vandaag uit een test die de Consumentenbond vrijdag publiceert in de Gezondgids. De consumentenorganisatie onderzocht het zoutgehalte en de vetzuursamenstelling van twintig kant-en-klaar stamppotten. Van deze maaltijden scoort 30 procent slecht en 65 procent komt niet verder dan redelijk, stelt de bond.

De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en winkeliers gevraagd de bereidingswijze te veranderen. Ook herhaalt de bond de oproep aan de overheid om concrete afspraken te maken met de levensmiddelenindustrie over een drastische beperking van het gebruik van zout. Te veel zout zorgt namelijk voor een hogere bloeddruk, wat de kans op een beroerte of hartinfarct vergroot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.