Home

Achtergrond 161 x bekeken

Veel truckchauffeurs in overtreding bij controles

De politie heeft donderdag, vrijdag en zaterdag op verschillende plaatsen in het land vrachtwagen- en autobuscontroles gehouden. In totaal voerde de politie 432 controles uit. Daarbij zijn 127 overtredingen geconstateerd. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag bekendgemaakt.

Vrachtwagenschauffeurs overtraden 124 keer de regels en buschauffeurs drie keer. Bijna de helft van de bestuurders overtrad de arbeidstijdenwet. De politie gaf 42 van hen een rijverbod omdat ze te lang achter het stuur zaten, te kort hadden gerust of hadden geknoeid met de tachograaf.

Verder waren enkele trucks overbelast of was de lading niet goed vastgezet. De politie inde in totaal 18.640 euro aan boetes bij buitenlandse chauffeurs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.