Home

Achtergrond 226 x bekeken

Veel mis met aanvoerinformatie bloemen

In 2007 was de aanvoerinformatie van 38 procent van de gecontroleerde partijen snijbloemen onjuist.

Dit blijkt uit inspecties van het VGB Kwaliteitsteam (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten). In totaal werden 2830 partijen gecontroleerd. Bij de vestigingen van FloraHolland steeg het foutpercentage ten opzichte van 2006 van 39 procent naar 45 procent. Op de vroegere Bloemenveiling Aalsmeer was er sprake van een lichte verbetering met één procent naar 33 procent.

Het VGB Kwaliteitsteam controleerde de gewassen alstroemeria, chrysant, freesia, gerbera, lelie en tulp op steellengte, gewicht, beladingsgraad, bloeibare knoppen, fust en bloemdiameter. Bij FloraHolland was het foutpercentage bij tulp sterk gestegen, van 20 procent in 2006 naar 33 procent in 2007. Ook bij lelie en grootbloemige gerbera was de stijging fors, van 57 naar 64 procent respectievelijk van 44 naar 55 procent.

In Aalsmeer was het foutpercentage iets gestegen bij alstroemeria, chrysant en minigerbera. Bij tulp was het foutenpercentage fors gedaald van 25 naar 15 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.