Home

Achtergrond

Vaten giftige stof bij IJmuiden en Schiermonnikoog

Op het strand van IJmuiden en Schiermonnikoog zijn de afgelopen dagen vaten met giftig fosforzuur aangespoeld. Op het Waddeneiland spoelden donderdag twee vaten aan. Deze zijn geborgen en opgeslagen in een loods op het eiland.

Op de Noordpier bij IJmuiden werd zondagochtend ook een vat met fosforzuur gevonden. De brandweer zette de omgeving af en zocht in samenwerking met Rijkswaterstaat de kust rond IJmuiden af naar andere vaten met een gevaarlijke inhoud. Deze werden niet aangetroffen. De politie en gemeente Velsen hebben de vaten inmiddels opgeruimd.

Het is nog onbekend waar de drie vaten fosforzuur vandaan komen. Rijkswaterstaat en het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben de zaak in onderzoek.

De gezamenlijke Waddeneilanden hebben de afgelopen maanden meerdere brieven naar het ministerie van Verkeer en Waterstaat gestuurd om hun bezorgdheid te uiten over de mogelijk gevaarlijke goederen die met regelmaat aanspoelen op de stranden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.