Home

Achtergrond 214 x bekeken 4 reacties

'Vang geen ratten in natuurgebieden zonder dijk'

Dierenbeschermers roepen waterschappen en provincies op te stoppen met het massaal doden van muskusratten.

Ze vinden het niet nodig om ratten te vangen en doden in natuurgebieden waar geen belangrijke dijken zijn. Ook wijzen ze erop dat de kosten van de bestrijding (30 miljoen euro) niet opwegen tegen de schade die de ratten jaarlijks zouden veroorzaken (5 miljoen euro).

Stoppen met bestrijden zou niet leiden tot meer schade, denkt Harm Niesen, voorzitter van de Faunabescherming. Muskusratten worden nu gevangen met klemmen en vallen. Een klem doodt de rat zelden direct, maar leidt er toe dat het dier verdrinkt. In een val verdrinkt de rat alleen als die helemaal onder water is geplaatst; bij laag water sterft de rat door onderkoeling of uitputting, aldus Niesen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul

  Ach, waarom dan ook maar niet heel Nederland onder water zetten ?
  Daar komt het in feite op neer.
  `dierenbeschermers` roepen van alles vanuit de hoge, droge grote stad.
  ( voor zolang als het droog blijft daar )

 • no-profile-image

  Jan

  Met voorgaande reakties het helemaal eens, Dierenbeschermers heten ze, dat er door dijkdoorbraken ooit dieren verdronken zowat, tevens zijn ze niet op de hoogte die "dierenbeschermers" van het uitschermen van muskusratten, niet voor niets zijn ze nu ook aanwezig alwaar ze nooit waren, ze zullen allemaal wel in in flat wonen, die dierenfanaten, het land in natuurgebieden moet ook zo nu en dan bewerkt worden, gebeuren er ongelukken tijdens dat werk door de holen van die muskusrat doordat een traktor omver valt het is dan maar een boer of loonwerker, mijn advies een "muskusrat" vrij Nederland.
  en de PVD heeft ook geen kennis van dieren al staat het wel in hun Naam,
  Partij Van Dierenverstandlose

 • no-profile-image

  harm

  OOit gehoord hoe snel ratten voortplanten. Is echt weer een plan waar niet over nagedacht is. Wordt situatie eindelijk beheersbaar krijg je dit soort zaken.

 • no-profile-image

  Bart

  Weet je wat het belangrijkst is voor het milieu, volkgezond en voedselveiligheid? Ongedierte bestrijden, dit weten die gekke zeker niet. Als je al deze zaken een vinger geeft ga je er allen aan kapot. We moeten er net aan denken om en ratten plaag te krijgen!

Of registreer je om te kunnen reageren.