Home

Achtergrond 306 x bekeken 15 reacties

VanDrie wil aanscherping verzamelregels nuka’s

De kalfsvleesintegratie VanDrie Group pleit voor het aanscherpen van de verzamelregels voor nuchtere kalveren.

Het verzamelen zou in haar optiek alleen moeten plaatsvinden op enkele dagen in de week op speciaal daarvoor ingerichte centra.

De dieren zouden voor het transport aangemeld moeten zijn in een centrale database behorend bij een erkend kwaliteitssysteem.

Lees ook het forum Kalverhandel moet via verzamelcentra

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DJ

  Waarom pleit de vanDrie Group niet voor het verscherpen van de regels voor import van nuchtere kalveren; verscherpte welzijns- en transportduurvoorschriften zijn daar veel meer op hun plaats.
  Ik denk dat VanDrie een andere agenda heeft: als VanDrie zijn zin krijgt wordt de concurrentie (lees: de veemarkten) uitgeschakeld, en kan hij nog lagere prijzen gaan betalen voor de Nuka's dan hij nu al doet.
  Met andere woorden: VanDrie wil de wet veranderen om de bijna monopolistische positie die hij al heeft nog verder te verstevigen.
  Laten we hopen dat de politiek wijzer is!

 • no-profile-image

  wvh

  Wordt het miet eens tijd dat de NMA hier eens gaat optreden

 • no-profile-image

  handelaar

  Geen enkele inkoper van kalveren én (bijna) geen enkele melkveehouder houdt zich aan de nu al geldende regels. Kalveren worden met 1 auto door de kopende partij van meerdere verzamelplaatsen gehaald of er wordt met 1 auto vanaf een verzamelplaats op meerdere plaatsen gelost. Dit is in strijd met de wet.

  Rundveehouders hebben nog steeds geen aflevervoorziening voor kalveren, laat staan voor grootvee. Wij moeten de kalveren bij héél veel boeren nog gewoon uit de schuur halen. Toen er daags na het laatste vervoersverbod inzake
  mkz-verdenking in Engeland weer kalveren mochten worden gehaald ben ik in meer dan 30 schuren geweest. Wát als de 1e een besmettelijke ziekte zou hebben gehad?

  Als ik "boeren" daar op wijs hebben ze als antwoord: als jij ze niet op wilt halen, een ander doet het graag hoor..... "agrarisch ondernemers"(die hebben we gelukkig ook in ons bestand) hebben de boel wél netjes voor elkaar: kalfje aan de openbare weg, papier erbij in een vochtdichte koker....

 • no-profile-image

  gert

  willen ze dan ook een betere prijs betalen ? stellen ze ook extra eisen aan buitenlandse kalveren ?

 • no-profile-image

  pola

  Vandrie Groep pleit. WIJ OOK! maar dan voor een betere kalverprijs.

 • no-profile-image

  belgische

  Is er wat mis met de belgische kalveren of met VanDrie???
  Laten we onze kalveren beter eerst verkopen en dan pas verzamelen !

 • no-profile-image

  Kalverboer

  Europa is groot zat, dus veel zal het niet uithalen, wanneer melkveehouders zelf gaan afmesten. Thuis hebben we net een stal vol gezet met kalveren uit Letland, Ierland en Polen. Daar zijn de meeste kalveren nog betere stierkalveren, dus echt missen doe ik de Nederlandse kalveren niet.
  Waarschijnlijk komt er nu weer commentaar op het 'gesleep' met dieren, maar als de Nederlandse melkveehouders slim denken te zijn...

 • no-profile-image

  Kalverboer

  Wie van de voorgaande reactanten doet zijn kalveren naar de markt?
  De markt bestaat niet meer doordat melkveehouders liever voor een tientje meer leveren aan het opvangcentrum.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  De monopolie positie van van Drie is een ramp voor de hele rundvee sector! De lage kalverprijzen is zeer slecht voor de kalversector en de melkveehouderij! Nu gaan we tegen elkaar schelden terwijl de prijs uit de markt moet komen! Als van Drie eerst daar iets aan deed konden we iets met een monopolie en was het acceptabel als ze over verscherpte normen gingen praten. Maar niet en slecht betalen en zwaardere eisen! Dit kan niet waar zijn!

 • no-profile-image

  Kalverboer

  Over slimheid valt te twisten. Over ondernemerschap ook. Over financieel resultaat niet. Daarvalt van te genieten.

 • no-profile-image

  pola

  VanDrie Groep pleit ALTIJD in eigenbelang. Wordt hoog tijd dat er een einde komt aan de monopoliepositie van deze Groep. Keer op keer laten we ons te pakken nemen. Hoor je ze nu over de lagere melkpoederprijs?

 • no-profile-image

  koetje

  als nu iedereen een jaar lang gesext sperma gaat gebruiken (alleen koekalfjes bestellen) misschien worden ze dan wat rustiger

 • no-profile-image

  zelf

  Zo is dat, wij gebruiken inmiddels ook gesext sperma. De betere sk die nu bij ons worden geboren houden we zelf. die paar centen die je beurt loop je weinig risico als je ze zelf vet maakt. We zullen ze goed voeren, we zien wel als ze 20 maanden zijn. swinkel/van drie kan de pot op.

 • no-profile-image

  ?

  ??

 • no-profile-image

  nog een zelfhouder

  We zijn in ieder geval slim genoeg om niet aan het halsbandje van van Drie of een of andere melkpoederfabrikant te hoeven lopen. Kun je die kalveren niet beter gelijk in letland of verweggistan af gaan mesten. heb je geen transportkosten. Lage lonen. Geen controles. Dat is nog eens slim.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.