Home

Achtergrond 152 x bekeken

VVD-leden kiezen Opstelten als partijvoorzitter

De VVD-leden hebben de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten gekozen tot hun nieuwe partijvoorzitter.

Hij kreeg ruim 67 procent van de stemmen. Zijn concurrent was de Brabantse gedeputeerde Onno Hoes.
Scheidend partijvoorzitter Jan van Zanen maakte dat vandaag in Den Haag bekend. In totaal brachten meer dan 15.000 VVD'ers hun stem uit. Tijdens het VVD-congres in mei wordt de nieuwe partijvoorzitter officieel geïnstalleerd.

Opstelten zei in een eerste reactie een "rbindingsman'' tussen de basis van de partij en de politieke leiding te willen zijn. Hij wil veel het land in, vooral vanaf 1 januari als hij vertrekt uit Rotterdam. Opstelten herhaalde zijn belofte uit de campagne dat hij het ledental van de VVD wil opkrikken.

Verliezer Hoes noemde het een formidabele prestatie dat zijn tegenstander twee derde van de stemmen binnenhaalde. "De partij heeft een nadrukkelijke keus gemaakt.'' Hoes liet zijn felicitaties vergezeld gaan van een oproep aan de partij om de komende periode achter Opstelten te gaan staan. Hij voegde eraan toe over drie jaar niet opnieuw een gooi naar het VVD-voorzitterschap te doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.