Home

Achtergrond 5 reacties

VVD komt met initatiefwet tegen bezwaarmakers

De VVD wil de mogelijkheden beperken om bezwaar te maken tegen besluiten over infrastrcuturele projecten, zoals de aanleg van wegen.

De Tweede Kamerleden Paul de Krom, Helma Nepperus en Fred Teeven gaan hiertoe een initiatiefwetsvoorstel indienen. Dat hebben ze vandaag laten weten.

"We hebben er genoeg van dat notoire bezwaarmakers als Milieudefensie blijven proberen belangrijke projecten te blokkeren, zoals de A4 en de Tweede Maasvlakte'', aldus de Kamerleden.

Volgens hem verloopt de aanleg van infrastructurele projecten nu veel te traag. Volgens het initiatiefvoorstel kunnen alleen personen en organisaties die een direct belang hebben bij een infrastructuurproject een beroep doen op de rechter.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton

  Waar het hier om gaat is het begrip belanghebbende in een procedure tegen een ontwikkeling. De kern is dat deze milieuorganisaties meestal op basis van milieubelangen bij een procedure tegen bedoelde projecten als belanghebbende worden aangemerkt. Dit is ook bij europese wetgeving zo geregeld.
  Ik betwijfel of het initiatiefvoorstel puur juridisch gezien kans van slagen heeft omdat dit indruist tegen europese wetgeving welke boven de nederlandse wetgeving staat. En zou het voorstel toch de eindstreep halen, dan dient dit niet alleen te gelden voor projecten van de overheid.

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  Helemaal eens met dit initiatief en de motivering waarom dit initiatief. Het kost ons land kapitalen aan ""schade"" door telkens weer te maken te krijgen met uitstel/afstel van plannen. Ons land gaat er ""kapot aan"". Inspraak ja; maar niet door deze organisaties. Zij hebben maar een doel: "frustreren waar mogelijk" !

 • no-profile-image

  mitie

  het word tijd dat die dictatoriesen juist;;groen links en activisten;; de grootste vervuilers;; worden aangepakt
  wegennet is toch niet met stads ontwikkeling mee ge groeid;en overal tegen zijn ;;nooit iets tot stand brengen voor landsbelang;;door hun gedrag veel te veel ganzen;;zwanen;;zwijnen;;damherten;;edelherten;;ree-en;etc;;etc;;

 • no-profile-image

  Fons

  Een goede zaak om die bezwaarmakers eens aan te pakken. Als het gaat om een eerlijk bezwaar van mensen waar hun persoonlijk belang in het geding komt is het anders. Bij o.a. milieudefensie en andere activisten gaat het meestal om pesten of afpersen, dit vooral tegen gezinsbedrijven. Het kost handenvol geld en ongeloofelijke ergenis. Dit hoort in een fatsoenlijk land niet thuis. Mensen die alle dagen netjes werken of ondernemen behoren beschermt te worden. En zeker niet lastig gevallen door stelletje ordinaire bezwaarmakers.

 • no-profile-image

  jac

  het zou ook eens tijd worden!
  Deze organisaties houden alles tegen met geld van de gemeenschap waardoor het de gemeenschap nogmaals klauwen met geld kost. Meestal heeft hun bezwaar niets te doen met milieu of wat dan ook, het is een manier van leven voor hun geworden. zij zullen altijd problemen hebben met wat er ook voor plannen zijn en komen het is namelijk hun brood om te protesteren dit is vaak hun dienstbtrekking en 'werk', alhoewel ik dit laatste woord hiervoor eigenlijk niet wil gebruiken.
  alleen direct belanghebbenden en niet meer clubjes en stichtingen uit het hele land die zich overal en met bemoeien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.