Home

Achtergrond 222 x bekeken 1 reactie

Unifar van start met gezamelijke zeugenverkoop

Aan- en verkoopvereniging Unifar is daadwerkelijk van start. Sinds 1 maart verzorgt Unifar de gezamelijke verkoop van slachtzeugen van de aangesloten leden.

Unifar is een initiatief van een groep varkenshouders in Salland. Zij willen door samenwerking op het gebied van in en verkoop meer marktmacht voor de primaire sector creeren en zo de positie van de individuele varkenshouders verbeteren.

De afgelopen maanden heeft de groep varkenshouders onder leiding van de Lemelerveldse varkenshouder John Schrijver hard gewerkt aan de oprichting van de vereniging. Er zijn statuten opgesteld en er is een voorlopig bestuur opgericht, waarvan Schrijver de voorzitter is. Unifar presenteerde zich donderdagavond op een bijeenkomst in Ommen georganiseerd door de NVV.

De vereniging heeft via allerlei studieclubs volop leden geworven in noord- en oost Nederland. Schrijver wil echter niet zeggen hoeveel leden de vereniging heef. Wel stelt hij dat de leden gezamelijk zo’n 2 procent van de nationale zeugenstapel bezitten.

Op termijn wil Unifar ook gezamelijk bedrijfsbenodigdheden inkopen en vleesvarkens aan- en verkopen. Ook ziet de vereniging mogelijkheden in de gezamelijke inkoop van voer, afzet van mest mest.

Eén reactie

  • no-profile-image

    .

    succes, en dat er alle boeren er beter van worden en leren

Of registreer je om te kunnen reageren.