Home

Achtergrond 163 x bekeken

UMC Groningen stuurt duizenden medewerkers naar huis

Het Universitair Medisch Centrum Groningen stuurt maandag duizenden medewerkers naar huis in verband met de stagnerende watervoorziening in Groningen.

Het gaat om personeel dat niet per se nodig is om het ziekenhuis volgens een zondagdienst draaiende te houden. Dat heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt.

In verband met de stagnatie in de aanvoer van water heeft het UMCG besloten de poliklinieken te sluiten en geplande operaties uit te stellen. Alleen spoedopnames en spoedoperaties gaan door. Administratief personeel, onderwijzend personeel en medewerkers met kantoorfuncties zijn naar huis gestuurd. Ook voor duizenden patiënten die maandag op controle zouden komen, is geen plaats.

Het UMCG houdt er rekening mee dat de watervoorziening maandag de gehele dag niet optimaal zal blijven. Inmiddels komen er elk uur twee tankwagens om het ziekenhuis van het meest noodzakelijke schone leidingwater te voorzien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.