Home

Achtergrond

Tuinders willen vooral vakman blijven

De meeste tuinders zien zichzelf in 2022 vooral als een vakman.

Dat blijkt uit een poll van Weekblad Groenten & Fruit van afgelopen week, naar aanleiding van een voorspelling van de Rabobank.

Op het tuinbouwcongres van de Rabobank sprak Dick Oosthoek, directeur tuinbouw, onlangs de verwachting uit dat de tuinbouw straks vooral verdeeld kan worden in typen ondernemers, in plaats van in bedrijfsgrootte.

Aan de stemmers op de poll werd gevraagd in welke van de types zij denken dat hun bedrijf valt in 2022. 24,8 procent gaf aan zichzelf dan als vakman/teler te zien, die zich vooral richt op efficiënt produceren. 7,7 procent ziet zich tegen die tijd als een nichespeler (gericht op innovatie) en een even groot percentage als een netwerker (gericht op samenwerking). Ten slotte ziet 29,4 procent zich in 2022 als pluralist, die de verschillende types combineert. Ruim 30 procent denkt dat zijn of haar bedrijf niet meer bestaat in 2022.

Stem op de poll van deze week van Weekblad Groenten en Fruit

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.