Home

Achtergrond 160 x bekeken

Trio rijksadviseurs completeert college

Ton Venhoeven (54) wordt per 15 augustus Rijksadviseur voor de Infrastructuur.

Hij volgt daarmee Jan Brouwer op. Yttje Feddes (54) wordt tegelijkertijd Rijksadviseur voor het Landschap, als opvolger van Dirk Sijmons.
Als derde is Wim Eggelkamp (62) per medio augustus de nieuwe Rijksadviseur voor het Cultureel Erfgoed, in plaats van Fons Asselbergs.

Met deze benoemingen, die de verantwoordelijke ministers vrijdag naar buiten brachten, is het zogenoemde college van rijksadviseurs compleet. De benoeming van Liesbeth van der Pol als nieuwe Rijksbouwmeester was vorige maand al bekendgemaakt.

Het college heeft als taak onder meer het aansturen en stimuleren van ontwerpend onderzoek en ontwerp en het verbeteren van het opdrachtgeverschap van de Rijksoverheid. Zo adviseert het clubje over bijvoorbeeld de plaatsing van windmolens en over hoogbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.