Home

Achtergrond 221 x bekeken

Topman Super de Boer ziet verdere consolidatie

Super de Boer-topman Jan Brouwer verwacht dat in 2008 de markt verder zal consolideren.

Ook voor zijn supermarktconcern verwacht Brouwer een rol, "aar wanneer en hoe, dat is een kwestie van koffiedik kijken''.

Brouwer deed zijn uitspraken vandaag tijdens een toelichting op de jaarcijfers over 2007. De markt voor supermarkten is in beweging door de eerdere aankondiging van de verkoop van het meerderheidsbelang van Ahold in dochteronderneming Schuitema, de organisatie achter de C1000-winkels.

Super de Boer rappporteerde vandaag na jaren van verlies een nettowinst van 10 miljoen euro over 2007. Brouwer: "Super de Boer is uit een dal gekomen en we zitten in de lift. We zetten onze gevoerde koers voort in 2008.'' Het concern gaat dit jaar 20 miljoen euro investeren om ongeveer veertig winkels te moderniseren.

Het aandeel schoot na opening 5,6 procent hoger. Na een half uur handelen noteerde het aandeel 2,6 procent hoger op 4,37 euro.

Lees ook Super de Boer maakt weer winst

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.