Home

Achtergrond

Tonnen vervuild vlees in Franse winkels

In zeker 110 Franse winkels is in totaal meer dan twee-en-een-halve ton met de e.coli bacterie vervuild vlees verkocht.

Het vlees is afkomstig van Socopa dat pas tien dagen nadat de vervuiling werd ontdekt alarm heeft geslagen. Volgens Franse kranten zou Socopa de problemen al op 10 maart hebben vastgesteld tijdens de dagelijks routinecontroles binnen het vleesbedrijf in Coutance in Noord-Frankrijk. Door nog niet opgehelderde oorzaak is het die dag geproduceerde gehakt en gehakte biefstuk vervuild met de e.coli bacterie 0 157 die ernstige maagklachten kan veroorzaken.

''We veronderstellen op dit moment vooral dat een van de karkassen is vervuild,'' zegt een woordvoerder van Socopa. Grote winkelbedrijven als Carrefour en Monoprix zijn afgelopen week ingelicht en hebben daarop een hot-line ingesteld waar verontruste klanten contact kunnen opnemen met een dokter. Carrefour heeft 1.400 kilo van het vlees afgenomen, Monoprix 900 kilo. Een woordvoerster van Carrefour stelt dat de uiterste verkoopdatum van de partij gehakt verlopen is 'maar klanten die het vlees in de diepvries hebben gestopt kunnen het alsnog terugbrengen.'

Of registreer je om te kunnen reageren.