Home

Achtergrond

Tientallen ongevallen op snelwegen

Door de gladheid veroorzaakt door sneeuw zijn in de nacht van maandag op dinsdag en vanochtend vroeg op snelwegen tenminste 37 ongevallen gebeurd.

Dat liet het Korps landelijke politiediensten (KLPD) weten. In vijf gevallen ging het om vrachtwagens. Bij de overige ongevallen waren personenauto's betrokken. "De meldingen komen uit het hele land'', aldus een woordvoerder. Volgens het KLPD zijn er bij de ongevallen weinig mensen gewond geraakt. "Het gaat over het algemeen om materiële schade.''

Volgens het KLPD is er in heel Nederland gestrooid op de wegen tegen de gladheid. "Dat zout moet echter door verkeer in de weg worden gereden'', aldus de woordvoerder. "Omdat er in de nacht weinig verkeer was, kon dat niet gebeuren waardoor het in de ochtendspits nog steeds glad is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.