Home

Achtergrond 188 x bekeken

Tibetanen beginnen lange mars terug

Tientallen Tibetaanse ballingen beginnen vandaag een protestmars van zes maanden uit protest tegen de Chinese bezetting van Tibet.

Dat berichtte de BBC vanuit India. Daar beginnen de ballingen in de plaats Dharamsala een tocht die ze naar eigen zeggen uiteindelijk naar Tibet voert. Ze hopen dat het aantal betogers groeit op hun tocht.

Het is een mars terug volgens de deelnemers. Het lijkt hen verstandig niet van te voren aan te geven waar en wanneer ze de grens van India met het in de jaren vijftig door China gewapenderhand ingelijfde Tibet willen oversteken.

”Maar wij zijn vastberaden naar huis te gaan en niemand die ons tegenhoudt”, aldus organisator Lobsang Yeshi.
De ’mars terug’ is een van de activiteiten die Tibetaanse vluchtelingen willen ontplooien om aandacht op de Chinese bezetting van Tibet te vestigen in de aanloop naar de Oympische Spelen in China in augustus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.