Home

Achtergrond 9 reacties

Terreur van een schoonmoeder

Privacy? Daar hebben schoonmoeders soms nog nooit van gehoord. Ze loeren en controleren er lustig op los. De AID is er niks bij.

Terwijl ik bij de boerin aan de keukentafel ging zitten, ging de telefoon. “Waar blijft pa? Hij is al een halfuur geleden bij jullie weggereden!” Het was schoonmama en ze informeerde naar schoonpapa.

Hoe wist die schoonmama eigenlijk wanneer haar man was vertrokken? Ze woonde immers 5 kilometer verderop. “Ze heeft een verrekijker”, zei de boerin nors. Een wat? Een verrekijker. En daarmee kon ze werkelijk 5 kilometer ver over de kale vlakte loeren. En dat deed ze dus bij voorkeur naar het bedrijf van haar zoon en schoondochter. Ze hield zelfs de werkzaamheden bij. Als de zoon was vergeten wanneer hij op welk perceel kunstmest had gestrooid, hoefde hij alleen zijn moeder maar te bellen.

Gèk werden ze ervan. Maar ja, haar erop aanspreken kon niet want ze stond altijd wel klaar met hand-en-spandiensten. En schoonpa? Die had zijn autootje strategisch achter de struiken geparkeerd, want hij wist tot hoe ver die verrekijker kwam. Het verbaasde me dat ook hij er niets aan deed. Want controleren is een klus voor de AID, niet voor schoonmoeders en echtgenotes.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hendrik

  Het zou me ook niks verbazen als die moeder over 5 kilometer kan of haar zoon zich netjes heeft geschoren. Zulke goede kijkers tegenwoordig.
  Denk eens na! Met een verrekijker op een afstand van 'werkelijk' 5 (vijf) kilometer de auto van je man onderscheiden. Zelfs bij helder weer in de NOP nog niet.
  Hendrik

 • no-profile-image

  Paul

  gelukkig ben ik vrijgezel, dus geen last van lastige schoonmoeders. ;-)

 • no-profile-image

  Henk

  Ik kan het mijn eigen nog herinneren als de dag van gisteren, maar het is alweer bijna 18 jaar geleden. Mijn vader en moeder zochten 'iets anders' omdat mijn vrouw en ik trouwplannen hadden.
  Heel toevallig kwam er bij ons langs een bouwblok met wat bijbehorend land vrij.
  Op een bepaald moment zei mijn vader :"zeg, wa deug ow? Zouw da lepke grond niks veur oes mam en mien wéze?"
  Al wa'k toen zei was: "we motte mekaars schoorsteen niet zien roken"....
  Enkele maanden later kochten ze een woning aan de andere kant van het dorp...Véél beter en slim van mn vader om mijn hint goed ter harte te nemen!

 • no-profile-image

  geert

  Schoonmoeders? Ach het is overal hetzelfde en zoals de vorige reactie al zei moet je elkaars schoorsteen niet kunnen zien roken. Maar ja zo gaat het dan want een tweede bedrijfswoning is in eerste instantie goedkoper als een huis in het dorp. Bedrijfsovernemers en opvolgers van nu: laat je niks wijs maken door je ouders, een bank financiert net zo lief een huis op afstand als een tweede bedrijfswoning!!!!
  Een tweede bedrijfswoning is een blok aan het been en moet bij WET verboden worden.
  En mocht je nog een mee willen doen aan BZV dan heb je in elk geval geen last van bejaarde ouders die ook nog hun zegje willen doen voor de camera!!!

 • no-profile-image

  jan

  Leven en laten leven ,stelletje zeurdozen.
  Bedenk maar eens wat het is zonder schoonmoeder,wanneer ze er niet meer is of bijv alzheimer heeft

 • no-profile-image

  schoondochter

  Het is wel opvallend dat er alleen mannen reageren. Waar zitten de schonndochters die met deze probelemen kampen?

 • no-profile-image

  Boer

  Als volwassen mensen moet je daar redelijk over kunnen praten dat er ook nog zoiets bestaat als priveleven.
  Op een gegeven moment moeten de schoonouders afstand van hun kinderen kunnen doen en niet als een politieagent hun in de gaten houden

 • no-profile-image

  Lisa

  Mijn schoonmoeder kwam altijd op de gekste momenten binnenlopen, soms met haar kennissen, en dan gelijk commentaar geven dat er gestofzuigd moest worden, dus dan zet je dat ding voor haar klaar evenals een dweil met een emmer sop.Later deden we het anders, we gingen naakt door het huis heen rennen en dat hielp pas echt.

 • no-profile-image

  Wim

  Schoonmoeders noem je, maar je eigen ouders aan de andere kant van de oprit die alles zien als je thuis bent en niks gezien hebben als je halve erf geplunderd word op het moment dat je met je gezin samen wilt zijn zonder bemoeienis van hun(dan moet je het erf af). Zodra mijn ouders de tweede woning op het erf verlaten gaat deze tegen de vlakte, dit voor het priveleven van de volgende op dit bedrijf(wie het ook mag zijn.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.