Home

Achtergrond

Terreur van een schoonmoeder (2)

Een schoonmoeder die het bedrijf ongevraagd te koop zet. Da’s raar wakker worden met een bord in je tuin.

,,Die met die verrekijker is erg, maar de mijne is nóg erger”, vertelde een boerin waar ik op bezoek was. Ze reageerde op mijn vorige weblog over een schoonmoeder die met een verrekijker haar zoon en schoondochter in de gaten hield. Kan het erger dan? Deze boerin vond van wel. Haar schoonmoeder loerde niet alleen, ze deed ook van alles ongevraagd. Zoals het bedrijf te koop zetten.

Dat was geen grapje, het was echt gebeurd. De moeder zat al een jaar of tien met haar zoon in maatschap en vond kennelijk dat hij het niet goed genoeg deed. Zonder overleg stapte ze op een dag naar de makelaar en een dag later stond de tent te koop. Dat was raar wakker worden, met zo’n bord in je tuin.

Het was een hele rel geworden met als resultaat dat het bord verdween en de maatschap met spoed ontbonden werd. De zoon boert er nu nog en het gaat hem goed. Zijn moeder, haar schoonmoeder dus, woont er vlak naast. Het gaat, maar echt gezellig is het nooit meer geworden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.