Home

Achtergrond 162 x bekeken

Ter Horst komt niet met nieuw voorstel cao politie

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) komt vanochtend niet met een nieuw voorstel om het cao-conflict met de politiebonden vlot te trekken.

Dat liet een woordvoerder van haar weten. De politiebonden hebben Ter Horst tot vanmiddag 12.00 uur de tijd gegeven om met iets te komen. Als de bewindsvrouw dan geen beweging heeft gemaakt volgen er harde acties, hebben de bonden aangekondigd.

Dinsdag mislukte een poging tussen de bonden en Binnenlandse Zaken om alsnog een opening te vinden. Na een hele dag en avond aftasten, bleek er geen opening te vinden.

Ter Horst gaf opnieuw aan dat er buiten het kader dat ze al had gesteld, niet valt te onderhandelen. Daarbinnen viel nog wel te praten. Ter Horst eiste dat de vakbonden haar bod met een positief advies aan hun leden zouden voorleggen. Dan zou ze de financiële voorstellen die ze vrijdagnacht heeft gedaan, omzetten in een officieel bod.

Maar de meeste bonden vonden die eis veel te ver gaan. Drie van de vier wilden het neutraal aan hun achterban voorleggen, de grote bond NPB wilde het neutraal nog positief voorleggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.