Home

Achtergrond 160 x bekeken

Ter Horst geeft bonden laatste kans

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken geeft de politievakbonden nog één kans om in te gaan op haar nieuwste voorstellen voor een cao.

Ze heeft de bonden woensdag in een brief opgeroepen om bij hun achterban steun te verwerven voor haar informele loonbod. Gisteravond liep overleg over een cao opnieuw vast.

Ter Horst zegt te begrijpen dat de bonden zonder mandaat van hun leden geen onderhandelaarsakkoord konden tekenen. Ze hoopt dat de bonden alsnog steun vinden bij hun leden en een akkoord sluiten. De bewindsvrouw wil zo snel mogelijk weten of dat kan lukken.

Ze heeft de bonden een concepttekst gestuurd met de inhoud van het door haar voorgestelde akkoord. Dat voorstel verdient een positieve kwalificatie, schrijft Ter Horst. Absolute voorwaarde is volgens haar dat de bonden zich "committeren door middel van een onderhandelaarsakkoord en een advies aan de leden om de inhoud daarvan te aanvaarden''.

Juist op die eis is het overleg van gisteravond stukgelopen. De bonden wilden een akkoord van deze strekking hooguit neutraal aan hun achterban voorleggen.

De vakbonden bestuderen de brief van de minister voordat ze ,,de volgende stappen'' zetten. Eerder hadden ze aangekondigd woensdag rond het middaguur de eerste acties bekend te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.