Home

Achtergrond 148 x bekeken

Tarweproductie volgend seizoen wereldwijd naar record

De wereldwijde tarweproductie komt in seizoen 2008/2009 op een record van 646 miljoen ton.

Daarmee handhaaft de International Grains Council (IGC) een eerdere prognose, meldt persbureau AgraEurope. De oogst valt 42 miljoen ton hoger uit dan dit seizoen. De IGC gaat daarbij uit van gemiddelde opbrengsten. De voorspelling is gebaseerd op een toename van het tarweareaal met 2,5 procent.

Maar het tarweverbruik stijgt ook, stelt de IGC. "Daardoor kunnen de lage voorraden maar in beperkte mate worden aangevuld. De groei van het gewas op het noordelijk halfrond is goed geweest tot nu toe, waardoor de opbrengst in de grote tarweproducerende landen toeneemt, bij gemiddelde weersomstandigheden."

De tarwevoorraad komt eind dit seizoen op 111,9 miljoen ton, schat de IGC. Dat is 1,1 miljoen ton lager dan in een eerdere prognose.

Of registreer je om te kunnen reageren.