Home

Achtergrond 150 x bekeken

SuperSmoker eist onderzoek van ministerie

De directie van SuperSmoker heeft minister Klink (Volksgezondheid) dinsdag per brief gesommeerd binnen een week "onverwijld een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de nicotinehoudende cartridges zoals SuperSmoker die met diens toestemming op de markt brengt''.

Dat heeft de advocaat van het bedrijf Jan-Hein Kuijpers vandaag gezegd. Kuijpers stelt ook het reclameverbod voor de elektronische sigaret aan de kaak. "Reclame maken voor een plastic pijpje kan je niet verbieden.''

Deze week kwam de SuperSmoker, naar eigen zeggen marktleider op dit gebied, negatief in het nieuws door berichten over een te hoog nicotinegehalte in de cartridges. Volgens het bedrijf en zijn jurist worden alle fabrikanten over een kam geschoren. Het ministerie van Volksgezondheid zei eerder te willen wachten op eenduidigheid in Europees beleid alvorens te komen met een standpunt over de elektronische sigaret. Dat duurt de fabrikant te lang.

SuperSmoker wil de minister dan ook in een kort geding aansprakelijk stellen voor alle schade die het bedrijf nu lijdt, door het reclameverbod en de negatieve publiciteit. Ook kondigt het bedrijf aan binnenkort weer reclame voor de elektronische sigaret te gaan uitzenden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.