Home

Achtergrond 172 x bekeken

Stroomstoring in Groot-Brittannië door storm

In het zuiden van Groot-Brittannië kwamen vandaag duizenden huishoudens zonder stroom te zitten als gevolg van een zware storm.

Vooral Wales werd zwaar getroffen door de storm met windsnelheden van 130 kilometer per uur.

In Wales moest onder meer een woonwagenkamp met 170 bewoners worden geëvacueerd. In Cornwall en andere delen van het land raakten bomen ontworteld. Ook het weg- en treinverkeer raakte ernstig ontwricht. Op de vliegvelden Heathrow en Gatwick werden vluchten geannuleerd.

De storm die het Verenigd Koninkrijk teistert, is de zwaarste van deze winter. De regering hield met het oog op de storm zondagavond al crisisberaad. De autoriteiten waarschuwden de mensen zoveel mogelijk thuis te blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.