Home

Achtergrond 141 x bekeken

Strandopruimactie doet ook Nederland aan

Al het zwerfvuil weg van de Nederlandse stranden: dat is het streven van de Surfrider Foundation Holland op 22 maart.

De organisatie, die vestigingen heeft in een groot aantal landen, organiseert dan een strandopruimactie. Vanaf 's middags 12 uur zullen vrijwilligers de gehele Nederlandse kustlijn, van Vlieland tot Domburg, ontdoen van al het zwerfvuil.

De actie heeft als doel het bewustzijn over het belang van schone stranden en zeeën te vergroten. Vrijwilligers worden opgeroepen deel te nemen via de diverse websites en fora van Surfrider Foundation Holland. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen zich inschrijven voor het initiatief.

Het is voor de eerste maal dat Nederland meedoet aan de actie. De schoonmaak vindt tegelijkertijd plaats in de Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Australië, Oceanië, Japan en Europa. De dag wordt voor de dertiende keer georganiseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.