Home

Achtergrond 180 x bekeken

Storm eist levens in Europa

De voorjaarsstorm die zaterdag over West- en Midden-Europa raast, heeft zeker acht mensen het leven geëist in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

In Oostenrijk kwamen vier mensen om het leven, in Duitsland en Tsjechië ieder twee. De storm met orkaankracht, die de naam Emma heeft gekregen, bereikte in de Alpen hier en daar uitschieters tot 190 kilometer per uur.

In de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen kwam een persoon om het leven toen hij werd getroffen door een omvallende boom, aldus Duitse media. In Beieren werd een scooterrijder door een windstoot tegen een tegenligger geblazen. De aanrijding kostte hem het leven.

In Oostenrijk werden omwaaiende bomen drie mensen fataal. Een van hen kwam volgens het persbureau APA om op een camping in Walchsee (Tirol). In Tsjechië kwam een 11-jarig meisje om toen een boom op haar viel, een 80-jarige man werd gedood nadat een dak op hem was gewaaid.

In alle drie landen kampten de spoorwegen met problemen. In het Duitse Brühl, bij Bonn, reed een hogesnelheidstrein ICE tegen een omgevallen boom. De machinist moest door passagiers uit zijn cabine worden bevrijd, maar niemand raakte ernstig gewond. Bij de luchthaven van München raakte een toeristenbus van de weg waardoor zes inzittenden gewond raakten. In delen van Oostenrijk en Tsjechië zaten tienduizenden mensen zonder stroom.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.