Home

Achtergrond 224 x bekeken

Stimuleringsprogramma Spade in Plantarium van start

In het Plantariumgebouw in Hazerswoude-Dorp is donderdag door minister Gerda Verburg van LNV de aftrap gegeven voor het stimuleringsprogramma Spade.

Samen met LTO-voorzitter Albert Jan Maat zaaide de minister een bloemenmengsel, waarmee het project symbolisch van start ging. Spade staat voor Stimuleringsprogramma Duurzaam Bodembeheer en Agrobiodiversiteit.

Doel van het project is om kwekers te stimuleren om duurzaam bodembeheer te voeren en minder mest en gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. Dit levert niet alleen betere gewassen op, maar zorgt ook voor meer biodiversiteit in agrarische gebieden, is de gedachte.

Minister Verburg benadrukte dat het niet gaat om regels die agrariërs worden opgelegd, maar juist om het stimuleren van kennisuitwisseling en onderlinge samenwerking. "Agrariërs zouden wel gek zijn als ze daar geen gebruik van maken!", aldus Verburg.

Albert Jan Maat benadrukte het belang van een duurzaam bodembeheer: "De combinatie natuur en landbouw wordt nog onvoldoende gemaakt. Dit project geeft de mogelijkheid een verbinding te maken. De bodem moet in orde zijn, dat is een uitdaging, maar je krijgt er ook sterkere planten van."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.