Home

Achtergrond

Steun voor grote rol EU bij schoolfruit

De Europese Commissie heeft in een consultatieronde in het bedrijfsleven veel steun ontvangen voor een actieve en grote rol in de schoolfruitprogramma’s.

Circa de helft van de 112 inzendingen gaf een duidelijke voorkeur voor specifiek nieuw EU-beleid met substantieel budget en cofinanciering. De commissie had van december tot eind vorige maand vier modellen voorgelegd. De commissie zegt tevreden te zijn met de inzendingen en de adviezen uit de sector, verwerkende industrie en onderwijs.

Mogelijk in juni zullen voorstellen over schoolfruit ter stemming komen binnen de commissie. Eerder stelde handelskoepel Freshfel dat zeker 900 miljoen euro nodig is voor een Europese campagne. Nu gaan de plannen nog uit van een bedrag van 100 miljoen. De koepel wil ook een versimpeld systeem omdat de ingewikkelde regels initiatieven smoort.

Of registreer je om te kunnen reageren.