Home

Achtergrond 154 x bekeken

Stakingsacties bij Vlaamse sluizen opgeschort

De Vlaamse premier Kris Peeters wil mensen oproepen om de sluizen te bedienen voor de binnenvaart.

De stakingsacties van de Vlaamse ambtenaren zijn opgeschort. Al gaan de acties morgen in Brussel nog door, de sluizen die al vier dagen door de sluiswachters werden dichtgehouden, gaan weer open. Vervolgens zullen de onderhandelingen over de eisen van de stakers, 5 procent opslag, worden voortgezet.

Voor de sluizen in Evergem liggen tussen de honderd en 150 schepen. Ook in andere kanalen en rivieren konden vrachtschepen, waaronder Nederlandse, de afgelopen dagen niet verder varen.

De Limburgse werkgeversorganisatie Voka-Kamer van Koophandel is verontwaardigd over de acties. "Door het blokkeren van de sluizen en de havens berokkenen de vakbonden de economie moedwillig schade'', zei bestuurder Johann Leten. Bij de sluis van Evergem bij Gent beloopt de economische schade 135.000 euro per dag, aldus werkgevers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.