Home

Achtergrond

Sneeuwlandschap in Zuid-Limburg

In het zuiden van het land zagen de bewoners vanochtend bij het ontwaken een sneeuwlandschap voor zich.

Volgens een woordvoerder van het KNMI viel er in Limburg een laagje en net over de grens, in het Duitse Aken, zelfs 10 centimeter sneeuw.

"Limburg heeft net iets meegepikt van de sneeuw die ook in de Ardennen is gevallen'', aldus de zegsman. De hele dag zijn winterse buien te verwachten. Volgens de woordvoerder zijn het typische maartse buien. Door sneeuw en opvriezing kan het glad zijn. Lokaal kan een laagje sneeuw vallen, maar andere plaatsen krijgen weinig of geen neerslag.

De sneeuw zorgde in Limburg tijdens de ochtendspits plaatselijk voor files en gladheid, met name rond het heuvelachtige Vijlen bij Vaals. Ongevallen deden zich volgens de politie niet voor. De schooljeugd trakteerde zichzelf op sneeuwbalgevechten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.