Home

Achtergrond

Smithfield stapt uit rundvlees

Smithfield Foods heeft bekend gemaakt dat het zijn rundvleesactiviteiten over doet aan het Braziliaanse bedrijf JBS S.A.

Smithfield verdient 765 miljoen dollar (497 miljoen euro) aan de verkoop van deze activiteiten. In de overeenkomst zijn behalve de slachterijen en de verwerking ook de bijbehorende primaire productieactiviteiten.

Smithfield wil zich concentreren en verder groeien in de varkens- en varkensvleesactiviteiten. Volgens topman Larry Pope zal het verdiende geld in de eerste plaats worden aangewend om de schuldenlast van het concern te verminderen. Die schulden groeiden vorig jaar mei vooral door de aankoop van Premium Standard Farms voor een bedrag van 800 miljoen dollar (519 miljoen euro). Door de schuld te reduceren ontstaat bovendien meer ruimte voor acquisities in de varkenssector.

Smithfield had oorspronkelijk wel plannen om ook te groeien in rundvlees. Het bedrijf greep vorig jaar echter naast de overname van het rundvleesbedrijf Swift & co. Met de overname van de rundvleesactiviteiten door JBS komt er nu een definitief eind aan de rundvleesambities van Smithfield.

Of registreer je om te kunnen reageren.