Home

Achtergrond 1 reactie

Slaprijzen in een diep dal

De slaprijzen zitten nu al weken in een diep dal. Belgische telers noemen de prijzen dramatisch.

Het afgelopen jaar was met een middenprijs van 28 cent al een dieptepunt maar de noteringen van de afgelopen weken zorgen voor een nog pessimistischer stemming. Tijdens week 12 werd een middenprijs opgetekend van 8 tot 15 cent waarbij dan nog moet gesteld worden dat die 15 cent slechts in zeer uitzonderlijke omstandigheden voorkwam.

Met de wetenschap dat de productie de volgende weken nog aanzienlijk zal toenemen zijn de vooruitzichten zeer slecht. De hoop dat rond Pasen de prijzen een beetje zouden aantrekken bleek ook ijdel te zijn. Door het koude en wisselvallige voorjaarsweer heeft de consument duidelijk geen trek in sla.

In de buurlanden is er eveneens een ruim aanbod aan sla. Beterschap kan er alleen maar komen wanneer er een deel van de productie zou wegvallen maar met de geciteerde topaanvoer die voor half april wordt verwacht zit er dat niet direct in.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    DJ

    In de winkel niets van te merken!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.