Home

Achtergrond 378 x bekeken 7 reacties

Sla voor leeuwen in Blijdorp

De meeste dieren in Diergaarde Blijdorp gaan dit jaar over op volledig vegetarische voeding. Blijdorp heeft dit met de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) afgesproken.

Dat heeft de dierentuin vandaag bekendgemaakt. Hoewel de beesten volgens het persbericht dinsdag 1 april aan de vegetarsiche maaltijd gaan, verzekert directeur Ton Dorresteyn dat dat toeval is en dat het geen grap is.

Ook de meeste carnivoren gaan aan de vegetarische hap. De verschillende diersoorten moeten over een periode van twee maanden gewend raken aan het eten van groente en fruit in plaats van vlees.

De dierentuin zegt tot deze stap gekomen te zijn door het positieve effect dat vegetarisch eten op het welzijn van de beesten heeft. Ook is vegetarisch voedsel voor de dieren klimaatvriendelijker qua productie en dat vindt Blijdorp belangrijk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Guus

  Ik heb begrepen dat de leeuwen een afspraak met de directeur hebben op 2 april. Ik hoop dat ze dan geen honger meer hebben.

 • no-profile-image

  slappe

  HAHAHAHAHAHAHA

 • no-profile-image

  ijsbeer

  En voor de ijsberende ijsberen; ijsbergsla in deze ijzig koude tijd.
  Het weer zal na 1 april wel veranderen.

 • no-profile-image

  theo

  Voorlopig maar even niet met mijn kinderen naar Blijdorp. De dieren zouden er eens iets anders over kunnen denken dan de directeur...

 • no-profile-image

  ja ja

  dit is nou natuurlijk gewoon een onzin iets hiermee probeeren ze aleen maar reclame te maken voor het park de dieren die van nature vleeseeters zijn er de dupe van ik geloof namenlijk dat ze juist in een dieren park de leefomgeving zo goed mogenlijk probeeren na te maken nou dan moet je vooral groenten gaan voeren. anders zouden de dieren in het wild toch wel blaadjes van de boom eten en ik heb ze dat niet zien doen dit is gewoon de vleessector in een kwaad daglicht stellen!!!! PUURE ONZIN!!!!

 • no-profile-image

  Caro

  Natuurlijk is dit een 1 april grap. Trap er toch niet in. Nu krijgen die vegetariërs opnieuw gratis publiciteit om de vee- en vleessector in een kwaad daglicht te stellen.

 • no-profile-image

  lekker

  Inderdaad een 1 april grap. Maar als mijn kinderen zo oud zijn, dan gaan we dus niet naar dat diereparkje. Dat ze zich inlaten met zo'n club en dan leugens vertellen dat groenvoer beter is voor het milieu.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.