Home

Achtergrond 194 x bekeken

Servicerail nodig op kas vóór 2009

Tuinders die een wat oudere kas hebben, moeten voor 1 januari 2009 een servicerail laten aanbrengen.

Scherm- en reinigingsbedrijven wassen namelijk vanaf die datum geen kassen meer als er geen geen servicerail op is aangebracht.

De VSR, de Vereniging van Scherm- en Reinigingsbedrijven die in 2007 is opgericht, wil de veiligheidssituatie in de sector verbeteren. Daarom is in de laatste vergadering besloten om per 2009 niet meer te 'beugelen'. Daarbij wordt tijdens het reinigen van de kas een servicedock handmatig met beugels opgehangen aan de goot van een kas. Dit is fysiek zeer zwaar en riskant werk.

Het stoppen met beugelen is een eerste maatregel om de veiligheid van het personeel te verbeteren. Er zullen de komende tijd volgens de VSR meer maatregelen worden doorgevoerd, en daarvoor zal naar de kwekers toe steeds een redelijke overgangstermijn in acht worden genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.