Home

Achtergrond 200 x bekeken

Sector maakt arbocatalogus

Werkgevers- en werknemersorganisaties gaan samen met Stigas risico's en oplossingen op een rij zetten voor de agrarische en groene sectoren.

Hiervan wordt een arbocatalogus gemaakt in de vorm van een digitale database. Elke sector zet eerst alle werkzaamheden op een rij die risico's met zich meebrengen voor de veiligheid en lichamelijke of psychische belasting. Daarna worden afspraken gemaakt hoe deze op te lossen. De werknemers- en werkgeversorganisaties ondertekenen deze afspraken vervolgens, waarna ze door de Arbeidsinspectie moeten worden erkend.

De digitale database is straks te raadplegen via www.stigas.nl. Opzet is dat werkgevers en werknemers hier zelf mee kunnen werken, en zonodig ook documenten kunnen uitprinten. Op die manier kan de sector volgens Stigas op een goedkope en effectieve manier over de meest actuele informatie beschikken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.