Home

Achtergrond

Schuitema verkoopt 56 winkels aan Ahold

Supermarktbedrijf Schuitema is van plan 56 C1000-winkels te verkopen aan Ahold.

Dat bevestigde een woordvoerder van Schuitema vandaag. De bedoeling is dat de deal "binnen afzienbare tijd wordt afgerond. Dan moet je denken aan een aantal maanden'', aldus de woordvoerder.

Het gaat om winkels die Schuitema in eigen beheer exploiteert. Er zitten geen supermarkten bij die worden gerund door zelfstandige ondernemers. De woordvoerder wilde verder geen nadere details verstrekken.

De verkoop van de winkels is onderdeel van een grotere transactie, waarbij Ahold zijn belang van 73 procent in Schuitema verkoopt aan investeerder CVC. Die transactie werd al eerder aangekondigd. Bij die gelegenheid werd gesproken over de verkoop van vijftig tot 75 winkels aan Ahold.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.