Home

Achtergrond 220 x bekeken

Schade op 500 agrarische bedrijven na stroomstoring

Particulieren en bedrijven deden in totaal 7.500 schademeldingen voor samen €15 miljoen na de stroomstoring in de Bommeler- en Tielerwaard in december 2007. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van Dienst Regelingen, die de schade-inventarisatie in opdracht van het ministerie van Defensie afhandelt. De inventarisatie van de schade is zo goed als afgerond.

De 500 agrariërs dienden €3,3 miljoen aan schadeclaims in, terwijl de overige 1.800 ondernemers €10 miljoen schadevergoeding aanvroegen. De 5.200 particulieren maakten met €1.7 miljoen het totaalbedrag van €15 miljoen vol. Vooral melkveehouders waren gedupeerd, omdat ze hun dieren niet konden melken in afwachting van een noodaggregaat.

Dienst Regelingen stuurt binnenkort iedereen die schade meldde een ontvangstbevestiging met informatie over het vervolgtraject. Om de afhandeling in goede banen te leiden, worden particulieren en bedrijven met soortgelijke schades verzameld zodat deze op een eenduidige wijze een voorstel ontvangen.

De komende maand worden op verschillende momenten voorstellen verstuurd. Het moment waarop een particulier of bedrijf in aanmerking komt, is afhankelijk van het type schade dat is geclaimd, het schadebedrag, de mate van onderbouwing en de relatie van de schade met de stroomstoring.

Het voorstel moet ondertekend teruggestuurd worden aan Dienst Regelingen. In sommige gevallen zal eerst aanvullende informatie aangeleverd moeten worden voordat tot uitbetaling overgegaan kan worden. Dienst Regelingen overlegt met het Verbond van Verzekeraars over het voorkomen van dubbele claims. Als de individuele schademelding is afgehandeld, volgt zo spoedig mogelijk de uitbetaling.

Geen ontvangstbevestiging
Particulieren en bedrijven die wel een claim bij de gemeente, Defensie of Dienst Regelingen indienden, maar komende week geen ontvangstbevestiging krijgen, kunnen terecht bij Het LNV-Loket: tel. 0800 – 22 333 22 of internet www.minlnv.nl/loket met trefwoorden: stroomstoring Bommelerwaard.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘schade’

Meer informatie Het Loket van het LNV: Zoekresultaat op trefwoorden ‘stroomstoring Bommelerwaard’

Meer informatie Elsevier.nl, 13 december 2007: chaos door stroomstoring na ongeluk met Apache

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.