Home

Achtergrond 227 x bekeken

Scandinavië in trek bij potentiële emigranten

Scandinavië is zeer in trek als emigratiegebied onder Nederlanders.

Dat blijkt uit een onderzoek onder de bezoekers van de Emigratiebeurs die begin maart plaatsvond. Van de bezoekers die daadwerkelijk overwegen in een ander land te gaan wonen, bekijkt bijna 60 procent de mogelijkheden in andere EU-landen. De eerste plaats wordt gedeeld door Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Op de tweede plaats komt Spanje, gevolgd door Frankrijk.

De overige potentiële emigranten zoeken het wat verder weg. Bij de overzeese bestemmingen staat Australië fier bovenaan, gevolgd door Canada en de Nederlandse Antillen.

Overigens kwam het grootste deel van de bezoekers (44 procent) naar de beurs om zich te oriënteren op een baan in het buitenland. Bezoekers in de leeftijd van 35 tot 40 jaar waren het best vertegenwoordigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.