Home

Achtergrond 195 x bekeken

SP wil uitleg over betaling voor uitzicht

Over de betaling van een mooi uitzicht op het landschap wil de SP nader uitleg van de ministers Verburg (LNV) en Cramer (VROM).

SP-Kamerlid Poppe vraagt om een brief van de ministers waarin ze nadere uitleg geven over de mogelijkheid dat bewoners betalen voor het uitzicht op een mooi landschap. Poppe wil weten of de ruimtelijke ordening afhankelijk gaat worden van het betalen op uitzicht.
Ook moeten de ministers uitleggen of alleen eigenaren of ook huurders van woningen recht hebben op een mooi uitzicht. "Is een mooi uitzicht alleen voor de rijken weggelegd?’" vraagt Poppe zich af.

Het betalen voor uitzicht is een van de onderdelen van financieringsexperimenten in een viertal proefgebieden die minister Verburg eerder deze week bekend maakte. De bedoeling daarvan is een koppeling te maken tussen degenen die kosten maken voor een mooi landschap en degenen die er van profiteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.