Home

Achtergrond 208 x bekeken

Run op dagje jobshoppen Waddeneilanden

De Friese Waddeneilanden werden vandaag overspoeld door jobshoppers.

Voor het eerst was er op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog een banenbeurs, omdat het steeds moeilijker wordt personeel te vinden. Zo'n tweehonderd deelnemers schreven zich in voor de gratis dagtrip van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en eiland-ondernemers. "Het klikte al meteen bij het eerste restaurant. Ik heb in de zomervakantie een leuke job in de bediening'', vertelt de 20-jarige Silvia Visser.

Dertig jongeren en een enkele 25-plusser hebben de vroege boot van Harlingen naar Vlieland genomen voor een speeddate. De horeca, supermarkten en fietsenmakers hebben hun vacatures op de ramen geplakt. Het is een komen en gaan van jongeren die informeren naar werk, de verdiensten en hoe het onderdak is geregeld.

"Vorig jaar gingen de Vlielandse ondernemers nog zelf naar de wal, maar dat leverde nauwelijks respons op. De gratis dagtrip per bus vanuit Leeuwarden is een schot in de roos. De jongeren kunnen het nuttige met het aangename verenigen'', vertelt Rients Hoekstra van de Horeca Vlieland.

De deelnemers worden verwelkomd op het hoogste duin van Vlieland en waaieren daarna uit over het eiland. Tussen de middag is er een maaltijd in Badhotel Bruin. "Voor elkaar'', zegt de 17-jarige Joël uit Wommels enthousiast. "Ik mag graag sleutelen en kan aan de slag bij een fietsverhuurbedrijf. Een perfecte vakantiebaan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.