Home

Achtergrond 154 x bekeken

Ruim 80.000 eters tijdens Restaurant Week

Vanaf vandaag gaan in ieder geval 80.000 mensen uit eten in verband met de Nationale Restaurant Week die tot en met 9 maart wordt gehouden.

Dat maakte de organisatie achter het initiatief, Diningcity.nl, gisteren bekend.

”Vooral de toprestaurants waren afgelopen weken vaak binnen enkele minuten volgeboekt. Amsterdam loopt voorop met bijna 40.000 reserveringen. Topzaken als Le Garage, het Amstel Hotel en het Okura hotel zijn daar de favoriete eetgelegenheden. Buiten de hoofdstad zijn dat vooral zaken met een Michelinster zoals De Nederlanden, La Vilette, Amarone, ’t Raethuys en Cheval Blanc”, laat de organisatie weten.

Vanaf 6 februari konden liefhebbers reserveren op de website restaurantweek.nl. De website trok in verband met het evenement tot nu toe meerdan 1 miljoen bezoekers. Tijdens de week zelf voegen de deelnemende restaurants elke dag tussen 12.00 en 13.00 uur nieuwe plaatsen toe. Zo kunnen mensen elke dag nog blijven reserveren voor diezelfde avond.

De eerste editie van de Restaurant Week begon in maart 2007 in Amsterdam. In augustus werd het nog een keer georganiseerd, maar dan in meer steden. Deze keer doen eetgelegenheden mee uit het hele land. Tijdens het evenement kost een 3-gangenmenu 25 euro in de deelnemende zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.