Home

Achtergrond 2 reacties

Rozen onrijper gekeurd op tentoonstellingen

Keuringsinstantie VKC heeft het rijpheidsstadium van groot- en kleinbloemige rozen veranderd.

Voortaan moeten rozen niet worden aangeleverd in rijpheidsstadium 5 of 6, maar in stadium 3 of 4. Voor rozentelers wordt het daarmee gemakkelijker om rozen te selecteren en aan te leveren voor tentoonstellingen.

Voor rozentelers wordt het daarmee gemakkelijker om rozen te selecteren en aan te leveren voor tentoonstellingen. Bij rijpheidsstadium 5 of 6 was het namelijk nog wel eens moeilijk om de rozen onbeschadigd op de tentoonstelling te krijgen. De verandering houdt overigens ook in dat de puntenwaardering van de VKC verandert. Verder moeten telers erop letten dat de VKC nu minpunten gaat geven als het bloeistadium van de roos op het moment van keuren boven de 4 is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  thijs

  is een goed plan ,moet nog een stadium rauwer
  kunnen de prijzen naar de import

 • no-profile-image

  Janpaul

  Wat is dit voor onzin!
  Rozen moeten op hun toppunt gekeurd worden, dat is in stadium 5 of 6

  De rozenliefhebber

Of registreer je om te kunnen reageren.