Home

Achtergrond

Rouvoet naar provincies voor meer pleegouders

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin gaat overleggen met de provincies om meer pleegouders te werven.

Dat heeft hij vandaag gezegd in de Tweede Kamer. Op dit moment bestaat vooral in de Randstad een manco aan pleeggezinnen.
De provincies zijn verantwoordelijk voor de pleegzorg. Zij moeten pleeggezinnen creatief gaan werven, beter inschatten hoeveel pleegouders er nodig zijn en kinderen buiten de eigen provincie plaatsen.

Rouvoet stelt dat er geen grote problemen zijn met de opvang van kinderen die met spoed uit huis worden geplaatst. In de crisisopvang voor spoedgevallen lukt het de Bureaus Jeugdzorg altijd een plaats te vinden, al gaat dat niet altijd in de eigen provincie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.