Home

Achtergrond 219 x bekeken

Rotterdamse strijd tegen kauwgom in volle gang

De strijd tegen kauwgom in Rotterdam werpt zijn vruchten af.

Volgens de gemeente zijn er sinds 31 januari al meer dan 100.000 plakkaten van de trottoirs in de binnenstad verwijderd. Burgemeester Ivo Opstelten wil dat de Lijnbaan, Hoogstraat, Coolsingel en Meent voor 1 juli geheel kauwgomvrij zijn.

Volgens de reinigingsdienst van de gemeente is dat doel nog haalbaar. Zeker nu de temperatuur gaat stijgen. Het weghalen van kauwgom gaat het beste bij een temperatuur van boven de 15 graden. In april wordt de stad opgeluisterd met speciale borden, die mensen ervan moeten weerhouden het taaie snoepje op straat te dumpen. Het duurt ongeveer 25 jaar voordat een stuk kauwgom is vergaan

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.